image

Top 10 vlastností velmi úspěšných lidí

Taky tě inspirují úspěšní lidé? Mě rozhodně, a všimla jsem si, že mají následující vlastnosti společné: Pracují tvrdě! Ano, ale zároveň si užívají života naplno! Vstávají brzy, zřídka si stěžují, očekávají výkon od ostatních, ale od sebe očekávají výjimečný výkon. Opakovaný a vysoký úspěch začíná uznáním, že skvělá práce se vyplácí. Jsou neuvěřitelně zvědaví a dychtiví se učit. Neustále studují, kladou otázky a čtou! Zajímavé je, že ačkoliv ne každý z nich ve škole exceloval, platí to, že co se naučí, využívají nebo z toho nějak těží. Opakovaný úspěch nespočívá v zapamatování faktů, ale ve schopnosti vzít informace a tvořit, budovat nebo je aplikovat novými a důležitými způsoby. Úspěšní lidé chtějí vědět všechno o všem!
Propojují se. Znají spoustu lidí a znají mnoho různých druhů lidí. Poslouchají přátele, sousedy, kolegy i barmany. Nemusí být „duší party“, ve skutečnosti jsou často tiší, dokonce stydliví, introvertní, ale cení si lidí a vztahů. Úspěšní lidé mají zápisník plný kontaktů na lidi, kteří si jejich přátelství váží a vrací jim hovory. Pracují na sobě a nikdy nepřestanou! Zatímco ti, co „uspějí přes noc“ zpychnou a rychle zmizí, opravdu úspěšní lidé pracují na své osobnosti, svých vedoucích schopnostech, manažerských dovednostech a každém dalším aspektu života. Když jde vztah nebo obchodní dohoda špatně, předpokládají, že se z toho mohou poučit, a očekávají, že příště to bude lepší. Úspěšní lidé netolerují nedostatky: opravují je!
image
Jsou mimořádně kreativní. Ptají se: „Proč ne?“ Vidí nové kombinace, nové možnosti, nové příležitosti a výzvy tam, kde ostatní vidí problémy nebo omezení. Probouzejí se uprostřed noci s výkřikem: „Mám to!“ Ptají se na radu, zkouší věci, konzultují odborníky i amatéry a neustále hledají lepší, rychlejší, levnější řešení. Úspěšní lidé tvoří věci! Jsou samostatní a přijímají odpovědnost. Neuvěřitelně úspěšní lidé se nezabývají obviňováním a neztrácí čas stěžováním si. Dělají dál důležitá a těžká rozhodnutí a pokračují dál. Velmi úspěšní lidé přijímají iniciativu a nesou odpovědnost za úspěch i neúspěch. Většinou jsou uvolnění a udržují si optimismus. I v období stresu nebo zmatku si velmi úspěšní lidé udržují rovnováhu, vědí, jakou hodnotu má načasování, humor a trpělivost. Zřídka panikaří nebo dělají impulzivní rozhodnutí. Neobvykle úspěšní lidé zhluboka dýchají, kladou správné otázky a dělají rozumná rozhodnutí, i v krizích. Velmi úspěšní lidé žijí přítomným okamžikem. Vědí, že „teď“ je jediný čas, který mohou ovládat. Mají „dar“ dívat se lidem do očí, poslouchat, co kdo říká, vychutnávat si jídlo nebo dobré víno, hudbu nebo hru s dětmi. Nikdy nevypadají uspěchaně a přesto toho stihnou hodně! Využívají každý den naplno. Úspěšní lidé neplýtvají časem, využívají ho! „Dívají se za horizont“ a vidí budoucnost. Sledují trendy, všímají si změn, vidí posuny a slyší nuance, které ostatní přehlédnou. Basketbalista, který má na sobě boty Nike, může být bezvýznamný, sousedovo dítě v těch samých botách je zajímavé, teenager, který tyto boty vyžaduje, je investiční příležitost! Velmi úspěšní lidé žijí v přítomnosti, s jedním okem upřeným do budoucnosti! Opakovaně úspěšní lidé reagují okamžitě! Když investice nevychází, prodají ji. Když vidí příležitost, zavolají. Pokud významný vztah ochabuje, věnují čas jeho obnovení. Když technologie, nový konkurent nebo změna ekonomické situace vyžadují přizpůsobení, jsou první a nejrychlejší v reakci. Tyto vlastnosti vedou ke skvělým výsledkům zejména ve vzájemné kombinaci, což dává opakovaně úspěšným lidem obrovskou výhodu. Protože jsou nenasytní studenti, mohou moudře reagovat na změny. Protože jsou jejich osobní vztahy zpravidla silné, mají dobré poradce a přátelskou podporu, když se něco pokazí. A nakonec, žádná z těchto vlastností není genetická! Můžeš se je naučit i ty! Jsou zdarma a jsou to dovednosti, které můžeš využít v praxi klidně hned, ale chce to píli a vytrvalost Tak začni hned teď!
image

Přihlas se k newsletteru, ať ti můžeme posílat podnikatelské tipy, motivaci, a rady.

Úspěšná Online © 2024
tym@uspesnaonline.cz
Instagram